De ce avem nevoie de Muzeul Umorului?

0
171

‘Menirea unei caricaturi este de avertizor la unele derapaje. Libertatea și demnitatea sunt valori pe care n-ai dreptul să le pierzi, să le negociezi și trebuie să lupți pentru ele, dacă cineva încearcă să ți le ia.

De ce avem nevoie de Muzeul Umorului?

Se poate trăi bine-mersi și fără Muzeul Umorului, dar mai bine este cu o astfel de instituție culturală. Umorul, la prima vedere, pare o temă minora, dar raportându-ne la istoria noastră, trebuie să recunoaștem că ne-a salvat și a fost o formă de rezistență în multe momente.
Românii au simțul umorului, și nu-i puțin lucru. Vrem să dezvoltam acest muzeu pe mai multe paliere, muncim în agregarea lui, dar totul se va întâmpla în paralel cu reabilitarea Palatului Culturii Brăilene – Lyra, locul unde este găzduit acest muzeu. Este o clădire emblematică pentru Brăila, anul acesta împlinesc 100 de ani de când a fost pusă prima cărămidă, este un proiect al societății civile brăilene. „Zero bani publici”, cum îmi place să spun, nu că banii publici n-ar fi și ai noștri, dar vrem să demonstrăm că putem construi ceva noi, cei care contăm doar la vot și la impozit.

Am început acest proiect acum șapte ani, pot spune că s-a născut greu, dar și că are cei șapte ani de acasă. Îl gândisem de o anumită amploare, a fost nevoie să îl redimensionez, dar esența, spiritul rămân aceleași. Punem în fiecare zi o cărămidă la cele puse acum 100 de ani, este un exercițiu de revitalizare a Brăilei, care are un trecut glorios, nu are prezent, dar ne dorim sa aibă viitor.’

Sursa articol Gandul, 12 martie 2023

sursa :

Proud To Be Romanian
Costel Pătrășcan

Lasă un răspuns